van der Horst

BRC: Breen soeverein, Fernémont op jacht

Sébastien Bédoret, Cedric Cherain
Sébastien Bédoret, Cedric Cherain
Met nog drie proeven te gaan in de Aarova Rally staat Craig Breen, uiteraard, op kop van de wedstrijd. Achter hem wordt het drummen. Niels Reynvoet, deze middag nog leider, moet nu ook Adrian Fernémont voor zich dulden.
Het leek wat zonniger te worden boven Oudenaarde wat heel wat deelnemers naar de "medium wet" deed grijpen, maar plots gingen de hemelsluizen helemaal open en herschaapten het parcours opnieuw in een poel. Adrian Fernémont (Skoda) had de juiste banden mee en profiteerde optimaal om de kloof met Reynvoet te dichten. Hij heeft nu een voorsrpong van 1.3 seconden op de Oost-Vlaming. "En nu gaan we voor de overwinning", aldus Fernémont die heel duidelijk was in zijn ambitie. "We gaan zelf geen risico meer nemen. We gaan ons focussen, want een foutje is snel gemaakt. Een goed tempo rijden en hopen op foutjes bij de concurrentie", aldus Reynvoet. "Wij draaien constant, maar de anderen beginnen de wegen ook te kennen en te versnellen." De prestatie van Reynvoet blijft wel opmerkelijk, al had de Oost-Vlaming zijn kunnen in de regen in de Monteberg al getoond."

Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
Dat duel gebeurt uiteraard ver achter Craig Breen (Hyundai) die na de middag niets losliet. "Het is echt niet gemakkelijk om de wagen in deze omstandigheden te leren kennen", aldus de Ier.

Kris Princen (Citroën) is nu vierde, maar de Limburger was een beetje ontgoocheld. "We komen zo dicht op Fernémont en dan die wolkbreuk. Hadden we die kleine vertraging niet gehad, hadden we misschien niet in de regenbui gezeten." Hij volgt op een twaalftal seconden van het algemene podium en had zonder zijn foutje deze ochtend nog dichter kunnen staan. Hij moet ook nog uitkijken voor Bernd Casier (Ford) die op een viertal seconden hangt. "Ook wij kozen voor de regenband, weliswaar de Pirelli. We willen in de eerste plaats op de baan blijven en vertrouwen tanken." Casier ging vrijdag nog van de baan op een testsessie.

Daarna gaapt een gat van zowat een halve minuut. Sébastien Bédoret (Skoda) is zesde, maar komt niet echt in het ritme. "Verkeerde banden, veel aquaplanning. Het zijn heel moeilijke omstandigheden en we lieten ons in het verleden wel eens vangen in deze condities. We moeten dus meer ervaring krijgen in deze omstandigheden", waarmee Bédoret verwees naar zijn foutjes in de Condroz en in de Monteberg. Hij ging wel voorbij Cédric Cherain. "We zijn rechtdoor geschoven op de laatste proef en verloren wat tijd. De wagen gaat goed, maar er is nog werk aan de winkel", aldus de Waal die voor het eerst de Citroën in handen neemt. Vincent Verschueren (VW) is nu achtste, maar geeft wel dat hij stilaan wat vertrouwen krijgt in zijn wagen.

Bij de historics leidt Bjorn Syx nog altijd in zijn BMW M3 en bij de junioren is Charles Munster op weg naar winst, nadat Gilles Pyck van de baan ging. De nieuwe RACB-pupil Tom Rensonnet is tweede en doet het behoorlijk bij zijn rallydebuut.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 11 oktober 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons