van der Horst

BRC: Bux na ochtendlus aan de leiding in Sezoensrally

Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Gino Bux - Skoda Fabia Rally2
Gino Bux staat na de ochtendlus aan de leiding in de Sezoensrally. Dat is de vijfde manche van het BRC. Hij heeft wel maar een minieme voorgift op Vincent Verschueren en Grégoire Munster in wat een bloedstollende strijd belooft te worden.
  • Skylimit Events
Vincent Verschueren (VW) schoot het best uit de startblokken. Hij pakte daarmee meteen ook de leiding, maar toen al was duidelijk dat er vooraan weinig prijs zou worden gegeven. De Oost-Vlaming was namelijk amper twee tienden sneller dan Gino Bux (Skoda) die de kop na de tweede proef over nam met een snelste tijd. Bux ging nog even door met een snelste tijd op proef drie maar dan namen Vincent Verschueren en Grégoire Munster (Hyundai) elk nog eentje voor hun rekening. Bux heeft een bonus van 1.7 seconden op Verschueren en 2.3 op Munster. 

Het lijkt nu al duidelijk dat de strijd om de winst tussen hen zal gaan, al blijft Kris Princen (DS3) wel op de loer liggen met een achterstand van amper 15 seconden. Pieter-Jan-Michiel Cracco (Hyundai) raakt stilaan gewend aan zijn nieuwe bolide en is vijfde op 35 seconden. Maxime Potty (Citroën) is zesde en Gunther Monnens (Porsche) houdt de marge nog net binnen de minuut als leider in GT. In de Stellantis is de Oostenrijker Julian Wagner de verassende leider nadat Charles Munster een pak tijd verloor. In de M-Cup leidt Franky Boulat. Bij de historics is Christophe De Leeuw (Opel) weinig verrassend leider. Zij zijn wel nog maar halfweg de eerste lus.

Straks volgen nog eens twee identieke lussen van vijf proeven.

Foto: Sandro Delaere 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 mei 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons