van der Horst

BRC: Condroz ontsnapt niet aan bubbelzones

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 R5
Ook de Rally van de Condroz ontsnapt niet aan strenge coronamaatregelen en strikte publiekszones. Dat de rally zal doorgaan op één dag lijkt nu zo goed als zeker, maar hoe het programma eruit zal zien is nog niet volledig duidelijk.
  • Oeste Kart
Het rallyprotocol rond publiek in wedstrijden van het Belgische Rallykampioenschap lijkt aangehouden te worden voor de rest van het jaar (en dus wellicht ook voor de Ypres Rally). Ook de Condroz Rallye, nochtans gekend voor de grote mensenmassa's die zorgen voor een (euuuhmmm) unieke sfeer, ontsnapt er niet aan. "Voor het publiek zullen de procedures wel degelijk voelbaar zijn, met duidelijk afgebakende zones die slechts toegankelijk zullen zijn voor een beperkt aantal personen ; verboden dus om zich te verplaatsen langsheen het parcours van de ene zone naar de andere alsook een verplichting om zich op voorhand een toegangspas aan te schaffen via de website www.condrozrally.be. Er zal geen enkel verkooppunt voor tickets zijn langsheen het parcours of in Huy zelf", aldus de organisatie die de jongste weken heel vaak op een heldere, transparante manier communiceerde.

De rally zelf zal doorgaan op zaterdag 7 november, op één dag dus. Op het voorlopige programma staan vier lussen van vier proeven. Dat is dan misschien weer positief voor het publiek die mits aankoop van een kaartje het volledige veld vier keer zal zien passeren.

Foto: RIP - Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 29 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons