van der Horst

BRC: Haspengouw verhuist naar eind november

Kris Princen - Citroën
Kris Princen - Citroën
Het BRC zal later van start gaan dan voorzien. De Haspengouw neemt gezien de huidige coronapandemie de beslissing de traditionele seizoensopener te verplaatsen naar eind november, wellicht van 25 tot en met 27 november. Net zoals de promotoren achtte TRCH het quasi onmogelijk om in februari van start te gaan met het BRC.
"TRCH heeft daarom besloten dat de 24ste Rally van Haspengouw niet zal doorgaan in zijn traditionele laatste weekend van februari maar verhuist naar eind november. We hebben hiervoor met alle betreffende instanties contact opgenomen en het lijkt voor iedereen de betere oplossing", luidt het persbericht.

Dat maakt het de taak van de promotoren uiteraard niet gemakkelijk. Zij hadden voorzien dat er wel wedstrijden zouden wegvallen uit de nog niet-opgestelde kalender. Met voorlopig elf kandidaten groeit de kans echter dat het BRC alsnog moeilijke knopen zal moeten doorhakken. Al zijn we nog niet gestart uiteraard, want ook de TAC en de Rally van Wallonië verkeren nog in de gevarenzone van Covid-19.

Een ander gevolg is dat de Rally van Zuid-Limburg, de voorlaatste VAS-manche, wordt geschrapt omdat het niet mogelijk is twee wedstrijden te organiseren in twee weken tijd, dixit de organisatie. Het lijkt erop dat de Haspengouw dus niet zal plaatsvinden op de datum van Zuid-Limburg. Op de website staat inmiddels 25-27 november te lezen.

Foto: RIP - Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 17 december 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons