van der Horst

BRC: Lefebvre als leider naar slotsprint in Wallonie

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre staat na veertien van de twintig proeven in de Rally van Wallonië nog altijd aan de leiding. Adrian Fernémont is de enige die het verlies weet te beperken als tweede. Gino Bux is op weg naar een nieuw podium.
De citadel van Namen was zaterdagavond een maat voor niets, behalve voor Niels Reynvoet (Skoda) die een snelste tijd wist mee te pikken. De posities bleven ongewijzigd, al kon het publiek uiteraard wel smullen van de dubbele passage op die iconische plaats.

De tweede dag startte met een fabelachtige tijd van Cédric Cherain (Porsche) die de concurrentie op de 9 km van Eghezée zes seconden en meer aansmeerde. De volgende besttijd was voor Ghislain de Mévius (Skoda), en op de derde proef was er een ex aequo voor Adrian Fernémont (Skoda) en Gino Bux (Skoda). Stéphane Lefebvre (Citroën), die uiteraard opnieuw de proeven moet ontdekken, beperkte wel telkens de schade. Meer zelfs, in de algemene stand groeide zijn voorsprong zelfs.

Hij heeft nu 17.9 seconden voorsprong op Fernémont die dus nog altijd op vinkeslag ligt. Gino Bux volgt op driekwart minuut als derde. Vincent Verschueren (VW) is vierde op ruim een minuut en dreigt zijn vierde stek nog te moeten afgeven aan de Mévius. Cherain is zesde en en leider bij de GT's. Reynvoet zevende, en Bastien Rouard (Skoda), achtste.

Bij de juniors kent Gilles Pyck weinig zorgen. Beniot Verlinde, leider in de Clio Cup, volgt al op vier minuten. Bij de historics is Alain Renkin op weg naar winst. Christophe Kerkhove moest zaterdagavond nog opgeven.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 1 mei 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons