van der Horst

Condroz: Princen ruikt winst, Verschueren eerste titel

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen lijkt steeds meer op weg naar de overwinning in de 44ste Rallye du Condroz, de afsluitende manche van het Belgische rallykampioenschap. Vincent Verschueren rijdt nog steeds rond op een podiumplaats en blijft virtueel kampioen.
Een bewogen start van de tweede dag met een hele reeks uitvallers. Manu Canal-Roblès moest zijn Skoda Fabia WRC op kant zetten terwijl op podiumkoers lag. Ook Yves Matton (Citroën C4 WRC) moest opgeven en Guillaume de Mévius maakte in zijn Peugeot 208 R5 op Amay een flinke zwieper die eindigde tegen een verlichtingspaal. De proef werd zelfs geannuleerd. Ook Strée werd geannuleerd na een ongeval van Alexandre Busin (Clio R3). Uit de eerste berichten van de organisatie blijkt dat twee toeschouwers naar het ziekenhuis zijn afgevoerd.

Ondertussen is Kris Princen (Skoda Fabia R5) nog steeds de fiere leider in de wedstrijd. Hij heeft nu 31,1 seconden voorsprong op de Peugeot 208 R5 van Kevin Abbring. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) zakte even van twee naar vier, maar door de opgave van Canal-Roblès is hij opnieuw derde, op bijna 40 seconden van de leider. Het blijft weliswaar spannend voor de Oost-Vlaming want als Princen wint dan moet Verschueren vierde eindigen en Adrian Fernémont (Ford Fiesta R5) en Bruno Thiry (DS3 R5) staan op amper een vijftiental tellen van Verschueren.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 5 november 2017.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons