van der Horst

BRC: Princen zelfs met resultaat minder topfavoriet voor de titel

Kris Princen - VW Polo R5
Kris Princen - VW Polo R5
Kris Princen moet dan wel de koppositie in de BK-tussenstand delen met Cédric Cherain en nog Adrian Fernémont zien af te schudden, maar met drie overwinningen op drie resultaten lijkt de Limburger de grootste kanshebber op een nieuwe titel. De Sezoensrally heeft de kaarten geschud, nu nadert het moment om de troeven op tafel te gooien. Wil Princen meedingen naar de titel, dan kan hij de Ypres Rally niet links laten liggen.
Aan het einde van dit seizoen zou wel eens kunnen blijken dat de Sezoensrally ontzettend belangrijk is geweest in het verloop van het Belgisch kampioenschap. Kris Princen brengt met drie boekingen 60 punten op de tabellen. Dat terwijl zijn grootste titelconcurrenten punten lieten liggen want zowel Cédric Cherain als Adrian Fernémont vielen naast het podium. Cherain telt ook 60 punten maar verzamelde die in vier wedstrijden, net zoals Adrian Fernémont die nu 58 punten telt. Bovendien lieten de Walen weten niet te zullen starten in de (dure) Ypres Rally.

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Ook Kris Princen twijfelt nog maar met nog maar vier wedstrijden in het verschiet kan hij het zich niet veroorloven de Kattenstad links te laten liggen. Bovendien hoeft hij zonder Bryan Bouffier en Thierry Neuville niemand te vrezen in de Westhoek tenzij Vincent Verschueren stunt of Freddy Loix meteen onder stoom raakt. Maar dan nog, zelfs met een podiumplaats zou hij de rechtstreekse concurrenten een stevige dreun verkopen waardoor hij de rest van het seizoen zijn wedstrijden kan afstemmen op die van Cherain en Fernémont. Sébastien Bédoret kan met 52 punten uit vier wedstrijden nog een rol spelen maar dan moet de jonge pupil van Loix heel binnenkort ook een overwinning op het conto zien te krijgen. Ghislain de Mévius moet met vijf resultaten al beginnen denken aan schrapresultaten om nog op te schuiven in het BK-klassement. Hij telt 46 punten. Ook Vincent Verschueren is met 38 punten nog niet volledig uitgeteld maar dan moet hij het de komende maanden gaan waarmaken op West-Vlaamse wegen. Brengt een nieuwe Skoda nog redding dit jaar?

Kris Princen heeft op dit moment alle troeven in handen om zichzelf op te volgen als kampioen van België. Hij is sowieso de man van de eerste seizoenshelft met drie overwinningen in een ontzettend felbevochten kampioenschap. Ook al hebben we het straks volledig fout en wordt iemand anders kampioen, dan is er toch al één zekerheid: het zal de mooiste kampioen van België zijn in jaren.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 20 mei 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons