van der Horst

BRC: Streep door het Belgische kampioenschap

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
De Spa Rally ging op 4 december communiceren, maar zolang moest DG Sport niet wachten om het droevige nieuws mee te delen. Na overleg met de gouverneur van de provincie Luik en de burgemeester van Spa, is beslist de rally van de kalender te schrappen. Dat is meteen ook het nekschot voor het BRC. Dat betekent ook dat het ERC eind november, na de manche op de Canarische eilanden, abrupt tot een einde komt.
Spa bood een strohalm voor het BRC. De promotoren beslisten onlangs om twee manches te organiseren en op die manier het Belgische kampioenschap te redden. Na de openingsdag zouden punten toegekend worden, op zondag kon er nog eens voor de volle buit geracet worden. Maar dat plan valt in duigen, ondanks alle inspanningen van zowel DG Sport als de promotoren van het BRC.

Met enkel twee verreden BRC-manches wordt er geen kampioen uitgeroepen zal worden. Huidig BK-leider Adrian Fernémont blijft dus nog een jaartje regerend kampioen.

Ook op internationaal niveau is het schrappen van de Spa Rally, die reeds in maart al eens in allerijl werd uitgesteld, een stevige domper. De organisatoren waren er namelijk in geslaagd om het ERC te charmeren. De Spa Rally zou de afsluiter worden van het Europese kampioenschap. Ook jammer voor pakweg Grégoire Munster die in eigen gouw een gooi kon doen naar de titel, zowel algemeen als in ERC1 Junior.

Dat betekent dat het ERC binnen goed tien dagen al eindigt, na de Rally Islas Canarias (26-28 november). Het ERC werkte vijf manches af, dus daar kan wel een kampioen worden aangeduid. Het ERC bevestigde reeds, kort na de communicatie van DG Sport, dat de Canarische eilanden het decor zal vormen voor hun finale.

Vorige week liet het ERC al weten dat Spa niet op de kalender van 2021 staat, maar wel plaats mag nemen op de reservebank. Hopelijk zijn de inspanningen niet voor niets geweest.

Foto: FIA ERCDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 18 november 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons