van der Horst

BRC: Titelstrijd Belgisch kampioenschap loopt vanaf 2023 op twee sporen

Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Stéphane Lefebvre - Citroën C3 Rally2
Wie in 2023 wil meedingen naar de titel in het Belgische Rallykampioenschap zal dat wellicht via een tweesporenpad moeten doen. Het BRC wordt opgesplitst in zes wedstrijden voor het Belgian Rally Championship die tegelijkertijd deel uitmaken van de Belgian Rally Cup, die maximaal zal bestaan uit veertien wedstrijden. Dat is maandag uit de bus gekomen na overleg met de organisatoren en promotor.
Voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen volgend seizoen zowel de Rally2's als de RGT's punten scoren. De rijders kunnen in zeven wedstrijden punten scoren: minimum vijf resultaten uit de zes wedstrijden die op de kalender staan van het Belgian Rally Championship, de zogenaamde 'mandatory events', aangevuld met maximum twee resultaten behaald in wedstrijden van de Kroon-Oil Belgian Rally Cup.

Dat zal enerzijds zorgen dat alle toppers zullen aanwezig (moeten) zijn in het BRC, en anderzijds dat ze verder kunnen sprokkelen in twee van maximaal acht andere manches naar keuze in de Belgian Rally Cup. Wie zeven resultaten wil inbrengen zal dat dus moeten doen via een tweesporenpad. Welke rally's er deel zullen uitmaken van de lijst 'mandatory' events, is nog niet duidelijk. Welke rally's gepromoveerd worden tot een Cupwedstrijd, is ook nog niet duidelijk. Het huidige kampioenschap telt negen manches. Dat betekent dus dat er drie wegvallen uit de A-lijst, maar er is dus bijkomende ruimte is voor vijf organisaties in de Belgian Rally Cup.

Voor de promotie verandert er weinig. Alle veertien manches zullen op gelijke voet gepromoot worden, onder meer op televisie.

Foto: Davy Degryse - RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 14 juni 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons