van der Horst

Haspengouwrally: Verschueren snelt weg

Vincent Verschueren
Vincent Verschueren
Vincent Verschueren neemt verder afstand van Kris Princen in de Rally van Haspengouw. De Oost-Vlaming nam in de tweede lus vier keer de besttijd voor zijn rekening. Guillaume de Mévius blijft voorlopig derde.
  • Powerkit.shop
Verschueren (Skoda Fabia R5) dacht in de tweede lus hoegenaamd niet aan controleren. Integendeel, de man van Zarren klokte vier keer op de rij de snelste tijd en heeft nu al zeven "scratches" op zijn naam staan. Kris Princen (Skoda Fabia R5) kon het tempo niet volgen en verloor steeds meer tijd. Hij staat nu al 26.5 seconden van de leider. Guillaume de Mévius (Peugeot 208 R5) blijft het goed doen en zette ook druk op Princen. Hij heeft maar een veertiental seconden achterstand op de Limburger.

Marc Timmers (Subaru Impreza R5) is soeverein vierde op 1:18 van Verschueren. Steve Matterne  (Skoda Fabia R5) verrast met een vijfde plaats algemeen op tweeënhalve minuut. Jonas Langenakens (Mitsubishi Evo X) is voorlopig knap zesde in zijn thuisrally.

Bij de historics duikt Paul Lietaer, nog steeds leider, de algemene top tien binnen. Niels Reynvoet leidt bij de juniors. In de M-Cup staat er geen maat op Mats Van den Brand, maar de Nederlander kende wel wat mechanische problemen.

Er resten nog vier proeven.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 24 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons