van der Horst

BRC: Ypres blijft op BRC-kalender

Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Adrian Fernémont - Skoda Fabia
Wat ondergesneeuwd onder alle euforische berichten, maar de Ypres Rally blijft ook onderdeel van het Belgische rallykampioenschap. Dat bevestigde de organisatie. Dat is voorzichtig positief nieuws, want verschillende bronnen, waaronder La Dernière Heure, melden de annulering van de Condroz Rally begin november. Andere BRC-manches zouden volgen.
De Ypres Rally zal, zoals woensdag bekend raakte, de slotmanche van het WRC vormen. Maar ook het Belgische rallykampioenschap blijft welkom in de Kattenstad. Volgens de organisatie is er genoeg ruimte en marge om 140 teams toe te laten. Dus alle tenoren van het Belgische rallykampioenschap kunnen hun strijd verder zetten.

Voorlopig toch. De Omloop van Vlaanderen wacht nog of een hertekend protocol door de minister-president Jan Jambon (N-VA) al dan niet wordt goedgekeurd. Met andere woorden: de afgelasting van de tweede BRC-manche van het seizoen is nog niet zéker! Heikel punt is de mogelijkheid om publiek toe te laten. Als toeschouwers niet toegelaten worden, trekt de Omloop er de stekker uit.
De East Belgian Rally en de Condroz zouden eerstdaags aankondigen hun rally te schrappen, vooral omdat hun handen gebonden zijn aan de regels van de Luikse gouverneur die geen toelating geeft voor grote publieke evenementen tot eind dit jaar. Ook financieel zou het voor beide organisaties een aderlating betekenen. Ook de Spa Rally, twee weken na de grote WRC-finale in ... Spa, wordt met die provinciale regels geconfronteerd.

Het wegvallen van één rally kan eventueel opgevangen worden met een nieuw puntensysteem (dubbele punten in Ieper?), maar als er meer dominoblokjes beginnen te vallen lijkt het over en uit voor dit jaar.

Foto: Davy Degryse
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 19 augustus 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons