van der Horst

Breekt de GT2 klasse door in 2021?

Stéphane Ratel en Hans Reiter bij de KTM X-Bow GT2 Concept
Stéphane Ratel en Hans Reiter bij de KTM X-Bow GT2 Concept
Stéphane Ratel verwacht veel van de GT2-klasse en hoopt dat de categorie volgend jaar eindelijk echt doorbreekt mede dankzij een eigen kampioenschap. Na Porsche en Audi heeft tijdens het weekend van de 24 Hours of Spa ook KTM een GT2 racer voorgesteld en de verwachting is dat ook Lamborghini de klasse vervoegt in de nabije toekomst.
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
De GT2-klasse zag eind 2018 het licht en is voorbestemd voor amateurpiloten die houden van GT’s met veel pk’s. Porsche was de eerste constructeur die op de GT2-kar sprong met de 911 GT2 RS Clubsport snel daarna gevolgd door Audi dat een GT2-versie van de R8 LMS presenteerde. McLaren toonde interesse, maar haakte al snel af. SRO plande om dit jaar een GT2-klasse in te voeren in de GT Sports Club serie en ook de wagens toe te laten in de Sprint Cup, maar de coronacrisis maakte dat die plannen voor dit jaar dienden opgeborgen te worden.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Met de komst van de KTM X-Bow GTX-GT2 hoopt Ratel om volgend jaar een echte GT2-serie te kunnen organiseren, te meer daar ook Lamborghini interesse in de klasse toont. Het zou immers slechts een kleine aanpassing vragen om de Lamborghini Huracan Super Trofeo om te bouwen naar GT2-specificaties. Dus in 2021 komt er een GT2 European Series, die de kalender volgt van de nieuwe GT Rebellion Serie (Monza, Hockenheim, Silverstone en Paul Ricard) plus een extra race in het voorprogramma van de 24 hours of Spa. Elk weekend omvat twee vrije trainingen (45 minuten elk), twee kwalificatiesessies (20 minuten elk) en twee races over 50 minuten. Er komen twee klasses, een Pro-Am en een Am klasse. Wat de Pro-rijders betreft zijn enkel als Silver-geklasseerde rijders ouder dan 30 jaar toegelaten.  

Foto's: Arne Simons, Ronald Janssens & Lamborghini Super TrofeoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op donderdag 29 oktober 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons