Donington: Penalty beslist over titel

Titel voor Jonny Adam en Graham Davidson
Op het circuit van Donington vond vorig weekend de driehonderdste race voor het Britse GT plaats. Maar daar waar de finalerace van het seizoen moest leiden tot een feest voor de autosport, eindigde die met een sisser. Na de race werden Sam De Haan en Jonny Cocker (Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3) tot kampioenen 2019 uitgeroepen maar een late penalty voor Dennis Lind (WPI Motorsport Lamborghini Huracan) deed de TF Sport Aston Martin Vantage van Jonny Adam en Graham Davidson opschuiven van plaats zes naar plaats vijf wat Adam en Davidson genoeg extra punten opleverde om alsnog tot kampioen gekroond te worden.
  • Prospeed Competition
Balfe Motorsport - McLaren 720S GT3
De Balfe Motorsport McLaren 720S GT3 van Shaun Balfe en Rob Bell won de race voor de RAM Racing Mercedes-AMG GT3 van Callum Macleod/Ian Loggie. De Century Motorsport BMW M6 van Angus Fender/Nathan Freke pakte de laatste podiumplaats. Adam/Davidson waren op weg naar de vierde plaats toen de Aston een tik kreeg van de Lamborghini bestuurd door Dennis Lind en daardoor twee plaatsen terug viel. Lind kreeg na de race een straf van 5 seconden en zakte weg naar een zesde plaats. Hierdoor schuifde de TF Sport Aston Martin een plaats op en werd als vijfde geklasseerd.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 16 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.