van der Horst

British GT klaar om driehonderdste wedtrijd te vieren

Chris Mattheus-Guino Kenis - Mosler MT900R
Chris Mattheus-Guino Kenis - Mosler MT900R
Op 15 september vindt op Donington Park de driehonderdste wedstrijd voor het British GT kampioenschap plaats. Een ideale gelegenheid om eens terug te blikken op de lange geschiedenis van deze populaire serie, dat vond de organisatie die dan ook allerlei festiviteiten voorziet. Zo zullen onder meer de meest spectaculaire GT wagens die ooit in actie kwamen in het British GT bijeen gebracht worden voor een parade op zondag.
TVR Cerbera Speed 12
TVR Cerbera Speed 12
Een ideale gelegenheid om nog eens de TVR Cerbera Speed 12 in actie te zien, een model waarvan er slechts drie exemplaren gebouwd werden of de TVR T400R. Wie herinnert zich de Mosler MT900R niet, een bolide die ook in de Belcar te zien was. Ook een Panoz Esperante GTLM GT2 tekent present. Typisch Brits is de Harrier GT1-98 uit 1998 waarvan er nog slechts één van de twee gebouwde exemplaren bestaat. Uitkijken wordt het ook naar een ex-Chamberlain Engineering Jaguar XJ220. Maar ook meer recente wagens ontbreken niet op het appel, zoals de Aston Martin V12 Vantage en de DBRS9.

Foto's: Georges De Coster & British GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op donderdag 22 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Donington Park.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons