van der Horst

British GT: Sir Chris Hoy keert terug naar Spa

Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT4
Multimatic Motorsports - Ford Mustang GT4
Veelvuldig olympisch wielerkampioen Chris Hoy neemt deze zomer deel aan de manche van het Britse GT kampioenschap op de omloop van spa-Francorchamps. Sir Chris Hoy zal er een Ford Mustang GT4 van Multimatic Motorsports besturen samen met Ford WEC rijder Andy Priaulx. Pittig detail Chris Hoy zal het er ondermeer opnemen tegen zijn zoon Sebastian die uitkomt op de tweede Mustang van het team.
  • Hamofa Performance
Sir Chris Hoy
Sir Chris Hoy
Het is niet de eerste keer dat Chris Hoy afzakt naar de Ardeense omloop, al in 2014 reed hij er in het Britse GT kampioenschap, toen met een Nissan GT-R samen met onze landgenoot Wolfgang Reip. De wedstrijden vonden toen plaats in het voorprogramma van de 25 Heures Fun Cup. Ook verleden jaar kwam Hoy in actie in Spa, toe nam hij samen met Andy Palmer deel aan de Creventic 12 Hours of Spa aan boord van een Aston Martin GT8. Ook aan de 24H Du Mans nam Hoy al deel, dat was in 2016 aan het stuur van een Ligier JS2 LMP2.

Voordat Hoy deelneemt aan de wedstrijden in Spa betwist hij met de Mustang GT4 ook de manche van het Britse kampioenschap die doorgaat op het circuit van Donington maar dan met Billy Johnson als teamgenoot.

Foto's: Multimatic Motorsports & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 22 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speedweek.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons