van der Horst

Team WRT nu ook over het kanaal actief

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Veel tijd om te piekeren over het tegenvallend Spa avontuur tengevolge van de ongustige BoP zal er niet zijn bij WRT. Binnen anderhalve week maakt het Belgische team immers zijn debuut in het Britse GT kampioenschap op het circuit van Brands Hatch. WRT zal er de plaats overnemen van M-Sport dat zijn Audi terugtrekt om zich te concentreren op de ontwikkeling van de Bentley GT3. Natuurlijk stappen de M-Sport rijders Warren Hughes en Rembert Berg in op de Belgische Audi R8 LMS ultra.
M-Sport kwam met een Audi R8 LMS ultra naar het Britse GT kampioenschap om het team de gelegenheid te geven kennis te maken met het circuitracen toen beslist was dat M-Sport zou instaan voor de ontwikkeling en de inzet van de Bentley Continental GT3. Warren Hughes en Rembert Berg werden als rijders aangetrokken maar beiden wisten dat het programma gestopt zou worden vanaf het moment dat de Bentley op de piste kwam. De eerste Continental GT3 rolde vorige maand uit het atelier en daarom contacteerden beide rijders WRT om het Brits GT programma over te nemen.

Vincent Vosse hapte toe, maar het contract omvat voorlopig enkel de manches op Brands Hatch en Zandvoort begin september. De laatste manche op Donington wordt aangedaan indien de rijders nog kans maken om in het kampioenschap op het algemeen podium te eindigen. De rijders zullen beschikken over een van de R8’s die tot nu ingezet werd in de BES en de FIA GT Series. WRT keert zo terug naar een nationaal kampioenschap nadat het team tot vorig jaar aanwezig was in het Franse GT kampioenschap. Vincent Vosse verklaarde tevreden te zijn om te debuteren in een van de sterkste nationale GT series en hij zal op het einde van het jaar evalueren of de Britse campagne volgend jaar verder wordt gezet. Of dit Britse programma een weerslag zal hebben op de huidige activiteiten in de BES en de FIA GT Series is nog niet duidelijk.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op donderdag 1 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons