van der Horst

Brits F3: Spa: Ed Jones koning van de Ardennen

5e5193a83eac5f737e916030ebff8b7ad0dcf1a0.jpg
In het voorprogramma van de 24 uren van Spa werden verscheidene nevenwedstrijden gereden. Zo werden er niet minder dan drie races van het Britse Formule 3 kampioenschap gereden die alledrie gewonnen werden door Ed Jones (Carlin). Maar aangezien Ed Jones zijn Dallara was uitgerust met een motor naar de laatste specificaties zoals enkel gebruikt wordt in het Europese kampioenschap kon hij geen punten scoren voor het Britse kampioenschap. Opvallendste deelnemer was wel de Formule Renault 3.5 rijder Roberto Merhi (Double R) die in Spa aan de start kwam om een ticket te bekomen voor de prestigieuze GP F3 van Macau.
Ed Jones - Carlin
Ed Jones - Carlin
In de eerste race kwam de safety car al na de eerste ronde de baan op om de baancommissarissen toe te laten de in de La Source gestrande wagen van Sam MacLeod weg te slepen. Ed Jones had bij de start de leiding genomen voor Merhi, John Bryant Meisner (Performance) en Sean Gelael (Carlin). De Indonesiër ging nog voorbij Bryant-Meisner en Merhi, telkens in Les Combes, maar Jones was te ver uitgelopen om deze nog bij te benen. Jones won voor Gelael maar Merhi scoorde de volle punten voor het Brits kampioenschap aangezien de eerste twee met een new spec motor reden.

Brits F3; Spa; Uitslag race 1:

1. Ed Jones (Carlin Dallara-VW)
2. Sean Gelael (Carlin Dallara-VW)
3. Roberto Merhi (Double R Dallara-Mercedes)
4. John Bryant-Meisner (Performance Dallara-VW)
5. Indy  Dontje (Motopark Dallara-VW)
      
Roberto Merhi
Roberto Merhi
Ed Jones won ook de tweede race maar dat ging ditmaal minder gemakkelijk. Vooreerst werd er gestart volgens het reversed grid principe, waardoor de Brit uit de Emiraten een ware inhaalrace moest neerzetten, waarbij hij maar niet voorbij de autoritair leidende Merhi geraakte. In de allerlaatste ronde kon Jones alsnog aanklampen en raakte hij voorbij de Italiaan om in extremis de zege binnen te halen.

Brits F3; Spa; Uitslag race 2:

1. Ed Jones (Carlin Dallara-VW)
2. Roberto Merhi (Double R Dallara-Mercedes)
3. Sean Gelael (Carlin Dallara-VW)
4. John Bryant-Meisner (Performance Dallara-VW)
5. Indy  Dontje (Motopark Dallara-VW)

Team Carlin
Team Carlin
In de derde en laatste race die op zaterdag werd verreden nam Gelael de leiding na de start en behield die tot in de zesde ronde, toen Ed Jones hem in Les Combes voorbij ging en naar zijn derde zege op rij reed. Roberto Merhi kwam niet aan de start van de laatste race wegens motorproblemen. Bryant-Meisner werd derde en eerste bij de rijders die punten scoren voor het Britse kampioenschap.  

Brits F3; Spa; Uitslag race 3:

1. Ed Jones (Carlin Dallara-VW)
2. Sean Gelael (Carlin Dallara-VW)
3. John Bryant-Meisner (Performance Dallara-VW)
4. Matt Rao (Fortec Dallara-Mercedes)
5. Martin Cao (Fortec Dallara-Mercedes)

Foto's: Niels Vaeck



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons