van der Horst

Brits F3: Roberto Merhi aan de start in Spa

Roberto Merhi
Roberto Merhi
Roberto Merhi , de Spanjaard die momenteel tweede ligt achter zijn landgenoot Carlos Sainz in het Formule Renault 3.5 kampioenschap, heeft het idee opgevat om op het einde van het jaar deel te nemen aan de Grote Prijs van Macau Formule 3. Om echter in aanmerking te komen om te starten in Macau moet iedere deelnemer minstens één Formule 3 race in het lopende jaar betwist hebben. Merhi heeft dus een deelname aan de wedstrijd in het voorprogramma van de 24 uren van Spa uitgekozen om aan deze eis te voldoen. Momenteel zijn er in het totaal 14 wagens ingeschreven.
Roberto Merhi - Zeta Corse
Roberto Merhi - Zeta Corse
Roberto Merhi was Euro Series Formule 3 kampioen in 2011, maar koos er voor om zijn carrière verder te zetten in de DTM. Na twee weinig succesvolle seizoenen keerde de Spanjaard dit jaar terug naar de formule wagens en stapte in bij Zeta Corse in het Formule Renault 3.5 kampioenschap. Na een korte aanpassigsperiode wierp Merhi zich op tot de voornaamste tegenstander van favoriet Carlos Sainz en won zowel in Moskou als op de Nürburgring een race. Voor zijn terugkeer naar de Formule 3 opteerde hij voor het Britse Double R Racing.   

John Bryant-Meisner
John Bryant-Meisner
Double R zet in Spa nog twee wagens in voor zijn reguliere rijders Andy Chang en Camren Kaminsky. Carlin komt met vier wagens voor Sam MacLeod, Peter Li en zijn F3 European championship rijders Sean Gelael en Ed Jones.  Fortec, dat voorheen MacLeod liet rijden, houdt het op twee wagens voor Martin Cao en Matt Rao. Ook uit het European Championship komt  John Bryant-Meisner, de Fortec rijder zal op Spa plaats nemen in een Dallara van Performance Racing. Uit de Duitse ATS Cup komen er twee teams, Motopark met Nabil Jeffri en Nederlander Indy Dontje en ADM Motorsport met Nikita Zlobin en Kang Ling.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 23 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons