van der Horst

Bruno Magalhaes opent ERC met winst

Bruno Magalhaes - Skoda Fabia R5
Bruno Magalhaes - Skoda Fabia R5
Bruno Magalhaes heeft in eigen land, op de Portugese Azoren, winst geboekt in de openingsmanche van het ERC. De Portugees haalde het gemakkelijk nadat Alexey Lukyanuk en Kajetan Kajetanowicz uit de wedstrijd gleden en Ricardo Moura moest opgeven.
Bruno Magalhaes was in zijn Skoda Fabia R5 zeker niet de snelste afgelopen weekend maar de Portugees reed een verstandige en foutloze koers. Oud-kampioen Kajetanowicz gleed als leider in zijn Ford Fiesta R5 uit koers. Lukyanuk nam over maar ook de Rus bleef niet foutloos waardoor Magalhaes aan kop kwam. Toen Ricardo Moura in zijn Fiesta ook moest opgeven lag de weg vrij voor Magalhaes.

In de achtergrond noteert de openingsmanche veel verrassingen in de einduitslag. De Duitser Marijan Griebel eindigde tweede in zijn Skoda, de Ier Josh Moffet zette nog een Ford Fiesta R5 op het podium. José Maria Lopez bekroonde een mooie wedstrijd met stek vier in zijn Peugeot 208, net voor de Skoda van Nikolay Gryazin.

Bij de junioren leek Jari Huttunen te zorgen voor een geweldige verrassing maar de Fin moest als leider in de slotproef opgeven om zo winst te laten aan de Brit Chris Ingram, ook al in een Opel Adam R2, net zoals exploot Huttunen.

Foto: FIA ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 1 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Azores Rallye.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons