van der Horst

Misano: Siedler zet Ferrari op pole – Vanthoor in de problemen

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Norbert Siedler heeft met Rinaldi Racing Ferrari 458 Italia ietwat verrassend de pole gereden voor de Blancpain Sprint Series Qualifying Race op Misano. De Oostenrijker ging helemaal op het einde van de sessie als enige onder de 1:33, in wat tot dan toe een zeer felbevochten Q3 was. Craig Dolby moest met de Always Evolving Nissan GT-R Nismo GT3 in laatste instantie dus nog vrede nemen met P2, wat nog steeds een uitstekend resultaat is voor het Amerikaanse team dat ondersteund wordt door JRM. Laurens Vanthoor had het moeilijk en kon zich niet kwalificeren voor Q3, de Limburger gaf achteraf aan dat er technische problemen waren op de wagen.
De tweede startrij werd ingepalmd door de WRT Audi #3 van Stéphane Richelmi (die steeds meer snelheid aan de dag legt) en de Bentley Team HTP Continental GT3 van titelpretendenten Maxi Buhk en Vincent Abril. Het duo had het gisteren in regenachtige omstandigheden nog moeilijk, maar kan nu nog een uitstekende zaak doen in het kampioenschap door de pech bij WRT. Vanthoor en Frijns vertrekken vanavond normaal gezien als tiende. Indien beide heren dit weekend hun voorsprong met acht punten kunnen uitbouwen, zijn ze kampioen.

Beide Grasser Racing Team fabrieks Lamborghini’s haalden Q3, maar bengelden helemaal achteraan in P8 en P9. De Reiter Engineering Gallardo deed het, ondanks een moeilijke Q2, beter en veroverde dankzij Nick Catsburg de zesde tijd.

--- UITSLAG QUALIFYING BSS MISANO (PDF) ---

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 3 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons