van der Horst

Campos Racing test in Barcelona met Valente, Borković en Mat'o Homola

Hugo Valente - Campos Racing RML Chevrolet Cruze
Hugo Valente - Campos Racing RML Chevrolet Cruze
Terwijl Honda-rijders Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro dit weekend op de Nürburgring met de testwagen aan de slag gaan in een VLN-race, was het Spaanse Campos Racing de voorbije dagen aktief op eigen bodem. Naast Hugo Valente himself gingen ook teamgenoot Dušan Borković en de Slovaak Mat'o Homola testen met Valente's RML Chevrolet Cruze.
  • STX Motorhomes

Hugo Valente
Hugo Valente
Valente, wiens wagen in tegenstelling tot Borković's exemplaar niet rechtstreeks vanuit Argentinië naar Beijing werd verscheept, ging eind augustus proefdraaien in Barcelona. Het team maakte naderhand van de gelegenheid gebruik om ook ETCC-rijder Mat'o Homola enige tracktime te gunnen, dit in samenwerking met promotor Eurosport Events. De Slovaak werd vorig jaar ETCC vice kampioen in de S2000-klasse en rijdt dit seizoen de ex- BMW 320TC van Stefano D'Aste voor in de TC2T-klasse. De man lijkt overigens op weg andermaal als tweede te finishen, deze keer achter puntenleider Nikolay Karamychev. Voor 2015 ambieert de 20-jarige Slovaak een zitje in het WTCC.

Dusan Borkovic - Campos Racing RML Chevrolet Cruze
Dusan Borkovic - Campos Racing RML Chevrolet Cruze
Borković's Chevrolet bevindt zich momenteel zoals gezegd met de andere WTCC-wagens op het containerschip richting Beijing, waar op 5 oktober de volgende WTCC-manche gepland staat. De Cruze is overigens nog steeds verzegeld, nadat het Campos Racing-team beroep aantekende tegen Borković's diskwalificatie na afloop van de tweede manche in Argentinië.
Na anderhalve maand inactiviteit kwam nu ook de Serviër in Barcelona opnieuw aan de bak. De boomlange rijder testte enkele door het team aangebrachte wijzigingen uit waarvan hij hoopt in China de vruchten te zullen plukken. Uitrijden is er niet altijd bij voor de vrij spectaculair sturende Serviër en dus hoopt hij de resterende wedstrijden zonder problemen te kunnen afwerken. Met het oog op 2015 is ie als privérijder bovendien opgezet met de Yokohama Independents Trophy die volgend jaar naast  een apart klassement ook een prijzenpot van 240.000 euro voorziet.

Foto's: Hans van Onsem
Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 11 september 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons