van der Horst

Canada: Minstens tien plaatsen achteruit voor Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel
Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel
Daniel Ricciardo zal dit weekend met zekerheid een gridstraf krijgen. Dat liet Adrian Newey, technisch hoofd bij Red Bull Racing, aan Reuters weten. Na de Grote Prijs van Monaco, die Ricciardo won ondanks problemen met de MGU-K, liet motorleverancier Renault nog weten dat dat niet het geval zou zijn. Maar volgens Newey is de MGU-K niet te redden en zal de Australiër in Montreal overstappen naar een derde exemplaar. De eerste wissel gebeurde na Bahrein, en er zijn maar twee van die onderdelen toegestaan tijdens het seizoen. Dit kost hem dus tien plaatsen op de grid.
  • Hamofa Performance
Adrian Newey - Red Bull Racing
Adrian Newey - Red Bull Racing
Er is echter nog kans op meer strafplaatsen voor de Red Bull-coureur. “Eén van de punten is of de batterij ook beschadigd is in Monaco. Tot we dat horen van Renault weten we niet met wat voor straf we te maken hebben”, aldus Newey aan persbureau Reuters. “Ricciardo zal in ieder geval een straf krijgen in Montreal, we hebben alleen nog niet gehoord hoeveel het is. De MGU-K zorgt daar sowieso voor.”

Ook gaf Newey commentaar over de motorupgrade van Renault die de renstal zal krijgen. “Het is geen gigantische stap voorwaarts. Ongeveer één procent meer vermogen, wat gelijk staat aan een tiende van een seconde. Het is dus waardevol om te hebben maar het vormt geen wereld van verschil.”

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons