van der Horst

Carlos Sainz richt eigen team op in Extreme E

Laia Sanz en Carlos Sainz
Laia Sanz en Carlos Sainz
Vandaag maakte Extreme E bekend dat het een weer een nieuw team mag verwelkomen. Dat team wordt geleid door niemand minder dan Carlos Sainz en krijgt de naam ACCONIA Sainz XE Team. De tweevoudige wereldkampioen rally is zo overtuigd geraakt van de Odyssey 21, dat de Spanjaard ook zelf achter het stuur zal zitten tijdens het eerste seizoen. Daarnaast maakte Sainz de naam van zijn vrouwelijke partner bekend in de vorm van Laia Sanz, alsook die van de partners met ACCONIA en QEV Technologies
Wie Sainz zegt, denkt automatisch aan zijn rally-verleden in het WRC. Tijdens de lockdown werd hij door de rallyfans overigens uitgeroepen tot allergrootste rallypiloot. Sainz verwierf echter ook naam en faam in de Dakar, waar hij ondertussen ook al driemaal met de eindoverwinning ging lopen. Sanz van haar kant maakt de overstap van twee naar vier wielen. De Spaanse reed al ondertussen tienmaal de Dakar op de motor.

Zijn partners daarentegen zijn geen onbekenden op het terrein ven elektrische technologie. ACCONIA leidde in 2017 voor het eerst een 100% elektrische wagen door de befaamde rally, terwijl QEV Technologies ook zijn deelname al bevestigde in Extreme E. Hiermee ronden Agag en co de kaap van negen teams die in maart aan de start zullen verschijnen in de woestijn van Saoedi-Arabië.

Foto: Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 30 november 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons