van der Horst

China Rally afgelast door slecht weer

China Rally
China Rally
De Chinezen zijn met hun kop tegen de (grote) muur gelopen en zien zich genoodzaakt om de Rally van China, de tiende rally van het WRC-seizoen, af te gelasten. Dat meldt de FIA en de WRC-promotor dinsdag.
Na geruchten die wekenlang aanzwengelden lijkt de kogel door de kerk, want de FIA en de promotoren hebben een verzoek binnen gekregen om de Rally van China niet te laten doorgaan. De Chinese automobielfederatie (CAMF) en de organisator Le Sports zijn genoopt tot die keuze na zware regenval en overstromingen de jongste weken, in de streek van epicentrum Huairou, nabij Peking. Daardoor liepen de wegen zware schade op. Die kunnen niet meer hersteld worden tegen de verkenningen.

Vorige week ging een delegatie van FIA, met onder meer Michel Mouton nog naar China om de situatie ter plekke te bekijken, maar ook die zag geen uitweg.

De FIA kijkt niet uit naar vervanging, waardoor het seizoen nu maar dertien in plaats van veertien manches zal tellen.

Foto: Martin Holmes



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 16 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally China.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons