van der Horst

Chip Ganassi Racing trekt richting Extreme E

Chip Ganassi Racing
Chip Ganassi Racing
Alle activiteiten mogen ondertussen al twee maanden stil liggen, bij de organisatoren van de Extreme E draait men nog steeds op volle toeren. Hoewel het nog even wachten is voor de serie in januari van start gaat, kon men vandaag het zevende team voorstellen voor het debuutseizoen en het is niet een van de minste: Chip Ganassi Racing.
Chip Ganassi Racing kan ondertussen de stempel van legendarisch dragen op Amerikaans grondgebied. In 30 jaar haalde Ganassi met zijn team 19 titels binnen en maar liefst 220 overwinningen in verschillende motorsportcategorieën. Hoewel het team begin dit jaar nog een dieptepunt kende doordat het voor het eerst in zestien jaar niet kon deelnemen aan de Rolex 24 at Daytona, gaan het nu voor het eerst een stap zetten in de elektrische motorsport en krijgen we in de Extreme E een leuk onderonsje met dat ander Amerikaans team, namelijk Andretti Autosport.

Simona de Silvestro
Simona de Silvestro
Ondertussen kunnen we ook nog een extra naam bij de Extreme E Drivers Programme zetten. Nadat vorige week was bekendgemaakt dat ook vrouwen zeker zullen starten in het kampioenschap, duurde het niet lang vooraleer Simona de Silvestro zich aanmeldde. Daarnaast kan ze teren op haar ervaring in de Formule E, waarbij ze een seizoen betwistte met Andretti Autosport en nu nog altijd actief is als testpilote bij Porsche. Met die ervaring en daarbovenop vijftien jaar ervaring in de autosport is zij een zeer interessante kandidate voor ieder team.

Foto's: Extreme E - Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op woensdag 6 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons