van der Horst

Chris van der Drift vervoegt Boutsen Ginion Racing

Monza: de Belgen in actie
Boutsen Ginion Racing liet vandaag weten dat het de rijderbezetting op de wagen #16 wijzigt voor de rest van het seizoen van de Blancpain Endurance Series. De Nieuw-Zeelander Chris van der Drift vervoegt de beide Libanese piloten Shahan Sarkissian en Alex Demirdjian en vervangt Phil Quaife, die de eerste twee races als derde rijder fungeerde. De bemanning van de tweede wagen blijft ongewijzigd met Olivier Grotz, Karim Ojjeh en Fred Vervisch.
Chris van der Drift
Chris van der Drift
Chris van der Drift werd geboren in 1986 en bouwde zich een mooi palmares op in verschillende formule klassen. Zo werd hij vicekampioen in de Formule Renault waarna hij in 2008 de titel behaalde in de Formule Master categorie. De jaren nadien was van der Drift te zien in de GP2, A1 GP, Formule Renault 3.5, Superleague Formula en de Auto GP World Series. Vorig jaar heroriënteerde de Nieuw-Zeelander zijn carrière naar de GT-racerij en reed het GT Open kampioenschap, toen ook al met een McLaren MP4-12C GT3. Met van der Drift haalt men bij Boutsen Ginion dus een snelle piloot binnen die bovendien de wagen al kent.

Foto's: Georges De Coster, Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 5 juni 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons