van der Horst

Ciamin stunt met Alpine in Antibes

Nicolas Ciamin - Alpine
Nicolas Ciamin - Alpine
Nicolas Ciamin heeft voor een ware stunt gezorgd in de Rallye Antibes. Het Franse talent was in zijn Alpine oppermachtig aan de Côte d'Azur en bezorgt het merk een eerste zege in het Franse kampioenschap sinds 1977. De R5's van Eric Camilli en Yoann Bonato mochten mee op het podium.
De Alpines verrasten al in de Rallye Mont-Blanc door hier en daar een snelste tijd weg te kapen, maar meedingen voor een algemene overwinning zat er nog niet in, tot nu. Het was al vrij snel duidelijk dat de nog altijd maar 23-jarige jonkie uit Nice een grote rol zou spelen in de Rallye Antibes. 

Nicolas Ciamin opende meteen met een tweede tijd na Eric Camilli, maar met enkele snelste tijden nam hij vrijdagmiddag de koppositie over, wat toen al een stunt was. Ciamin bouwde zijn voorsprong vrijdag op een fabelachtige manier verder uit en controleerde meesterlijk op zaterdag. Voor het Franse talent is het zijn tweede zege in het Franse kampioenschap, na de Rallye Le Touquet in 2019, maar nog belangrijker: het is van 1977 geleden dat er nog eens een Alpine op het hoogste schavot stond. Het is meteen ook de eerste grote internationale overwinning van de nieuwe Alpine, na enkele kleinere winsten in regionale rally's.

Het was duidelijk dat het parcours de Alpines goed lag, want met Cédric Robert op vijf, Raphaël Astier op zes en de spectaculaire Julien Saunier op zeven stonden er nog drie Alpines in de top zeven. Zij eindigden op een zakdoek van elkaar, weliswaar op ruim twee minuten van Ciamin wat de prestaties van de Niçois nog imposanter maakt.

Eric Camilli, ook al uit Nice, eindigde tweede op 38 seconden. Yoann Bonato, leider in het Franse kampioenschap, eindigde derde op ruim een minuut. Quentin Giordano, de belangrijkste uitdager van Bonato voorlopig, werd vierde in het zog van Bonato.

Foto: Rallye d'Antibes



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 10 oktober 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons