van der Horst

Circuit of the Americas: Twee podiums voor Jan Heylen

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R (992)
De Fanatec GT World Challenge America hield afgelopen weekend halt in Austin, waar het Circuit of the Americas het strijdtoneel was. Charlie Luck en Jan Heylen hadden nog wat goed te maken in hun Wright Motorsports Porsche na de eerste twee weekends. Zaterdag stond de Gelenaar met zijn schoonvader op het algemene podium en eindigde als tweede in klasse, terwijl zondag de derde plaats in Pro-Am hen nog eens belangrijke punten opleverde.
  • Prospeed Competition
Tijdens de eerste race liet Heylen weer zijn kunnen zien. Onze landgenoot kon zich opwerken naar de top drie en kwam ei zo na dicht in de buurt van winst. Maar uiteindelijk viel er niets te doen tegen de zusterwagen van Adam Adelson en Elliot Skeer, die de Pro Porsche van RS1 van Eric Filgueiras en Stevan McAleer achter zich kon houden. Wel was er een incident tussen Heylen en Corey Lewis in de DXDT Racing Mercedes, waar deze laatste nadelig uitkwam, maar tot op heden is daar geen penalty over uitgesproken.

Tijdens de tweede race moesten Heylen en vooral Luck vechten om het podium te halen. De Amerikaan kreeg een gevecht te verduren tussen hem en Samantha Tan in de ST Racing BMW, waar uiteindelijk de Porsche het haalde. Dat terwijl Adelson en Skeer wederom de volle pot pakten op zondag en Derek DeBoer en Valentin Hasse-Clot in de TRG-The Racers Group Aston Martin achter zich hield. De algemene winst ging ditmaal wel naar een wagen in Pro, namelijk de Racers Edge Motorsports Acura van Ashton Harrison en Mario Farnbacher.

Foto: Fanatec GT World Challenge AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 22 mei 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons