van der Horst

Circuit Zolder eert laureaten Belcar Trophy 2015 op Award Ceremony

Jacques Heynen - Voorzitter Raad van Bestuur Circuit Zolder
Jacques Heynen - Voorzitter Raad van Bestuur Circuit Zolder
Donderdagavond na de internationale testdag was er de award ceremony van de Belcar Trophy in het congrescentrum op het Circuit Zolder. Na de nodige speeches en een terugblik op het seizoen 2015 kregen de klassewinnaars van de Belcar Trophy 2015 de kans om hun beker op te halen. Achteraf was er nog gelegenheid om bij te praten bij een hapje en een drankje.
  • STX Motorhomes
Guy Geurts
Guy Geurts
De genodigden van de Belcar Trophy Award Ceremony werden in het congrescentrum verwelkomd door Guy “de stem van Circuit Zolder” Geurts, waarna voorzitter Jacques Heynen het woord nam. De voorzitter van Circuit Zolder blikte even terug op de succesvolle heropstart van de Belcar Trophy, en was terecht trots dat de serie al na één jaar van de RACB de titel van nationaal endurance kampioenschap toegewezen kreeg. Tot slot kon hij ook al meegeven dat met 54 inschrijvingen de startgrid voor de 24 uren van Zolder 2016 nu al volzet is.

Mario Borremans - Burgemeester Heusen-Zolder
Mario Borremans - Burgemeester Heusen-Zolder
Vanaf nu worden ook mensen die van grote betekenis waren en/of zijn voor Circuit Zolder geëerd met een videofilm. Als eerste kwam Paul Kumpen aan de beurt. De ondernemer speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Circuit Zolder en hij  behaalde op het Limburgse circuit niet alleen zijn licentie maar beleefde er ook zijn mooiste racemomenten. Burgemeester van Heusden-Zolder Mario Borremans benadrukte daarna het belang van Circuit voor de provincie op zowel sportief als recreatief vlak.

Jacques Heynen - Lucia Gallucci
Jacques Heynen - Lucia Gallucci
Daarna was het tijd om de bekers uit te delen aan de piloten die hun klasse wonnen in 2015, spijtig genoeg ontbraken heel wat laureaten op het appel. Een speciale prijs was er nog voor Lucia Gallucci, die al meer dan 30 jaar bepalend is voor de werking van Circuit Zolder, momenteel is zij naast  Race Organisation Manager van Circuit Zolder ook vicevoorzitster van de FIA Truck Commission.
 
Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 8 april 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons