van der Horst

Citroën met Meeke naar Portugal - Neuville in B-team

Thierry Neuville en Hayden Paddon
Thierry Neuville en Hayden Paddon
Hoewel de eerste meters nog moeten gereden worden in Argentinië, raakt er steeds meer bekend over de vijfde manche van het WRC, die van Portugal. Citroën start er, na hun afwezigheid in Mexico en Argentinië, met Kris Meeke en Stéphane Lefebvre als speerpunten. Bij Hyundai mag Kevin Abbring nog eens opdraven. Thierry Neuville rijdt met #20 en wordt dus niet genomineerd voor het constructeurskampioenschap.
Van 22 tot 24 april is er nog de rally van Argentinië, de vierde manche van het WRC en de tweede opeenvolgende rally die op het Amerikaanse continent wordt afgewerkt. Toch is het al uitkijken naar Portugal, eind mei, waar de waardeverhoudingen voor het eerst echt duidelijk moeten worden.

Volkswagen en Ford komen er met hun vertrouwde rijdersbezetting aan de start, terwijl Citroën een kleine rentree maakt nadat ze verstek gaven voor de Amerikaanse manches. Kris Meeke mag vol voor winst gaan, terwijl het Franse talent Stéphane Lefebvre, na de zege in de Terre des Causses vorige week, zijn leerproces mag verderzetten. Khalid Al-Qassimi brengt een derde DS3 aan de start. Citroën liet intussen ook al weten dat Craig Breen het zitje van Kris Meeke zal innemen in Polen.

Bij Hyundai kiezen ze in Portugal voor het duo Hayden Paddon - Dani Sordo. De Koreanen zetten Thierry Neuville wel in het A-team in Argentinië waar de Belg tot de topfavorieten hoort dankzij een uitstekende startpositie, maar in Portugal geeft Hyundai de voorkeur aan de Nieuw-Zeelander en de Spanjaard. Kevin Abbring krijgt nog eens een kans om zich te tonen na enkele intensieve testsessies met de R5-wagen.

Hyundai testte de WRC vorige week nog in Portugal. "Ik heb twee dagen gereden, eentje in moeilijke omstandigheden en eentje op vrij droge wegen", zei Thierry Neuville nog tijdens een ontmoeting in Ieper. "Alles is goed verlopen, we kijken er nu al naar uit."

Neuville mikt eerst op Argentinië, waar hij zich kan nestelen in het peloton van de WRC-tussenstand. "Niets is verloren. Als ik win in Argentinië, maak ik veel goed. We hebben een gunstige positie. Het wordt sowieso heel moeilijk om te winnen, maar we gaan niet wachten tot in Portugal om de achtervolging in te zetten. We hebben net zes weken vakantie achter de rug, de enige keer in een jaar. We hebben ons goed voorbereid, al wou ik na Mexico eigenlijk de week erna al opnieuw racen", aldus Neuville.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 12 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons