van der Horst

Claudie Tanghe beste Belg in Le Touquet

Claudie Tanghe
Claudie Tanghe
Claudie Tanghe was afgelopen weekend beste Belg in de 57e Rallye Le Touquet, de openingsmanche van het Franse kampioenschap. Hij eindigde negende Algemene winst ging al voor de zesde keer naar Eric Brunson. Bij de historics eindigden twee Belgen op het podium.
Het Franse kampioenschap startte furieus in de Opaalkust. Een handvol rijders wierp zich meteen op als kandidaat voor het podium. Marc Amourette (DS3 R5) opende het best maar was daarna op achtervolgen aangewezen toen halfweg de eerste dag de koppeling begon te slippen. Tegen dan was
Eric Brunson
Eric Brunson
Eric Brunson (Ford Fiesta WRC) warmgedraaid en nam hij de kop. Die stond hij niet meer af, ook al ging Yoann Bonato als een bezetene te keer op de tweede dag. Hij eindigde tweede in zijn DS3 R5. Amourette eindigde alsnog derde.

Claudie Tanghe (Ford Fiesta R5) hield de kloof, uitgerekend in tijd, kleiner dan vorig jaar, maar kon niet besluiten in de top vijf zoals in 2016. De Belg moest vrede nemen met een negende plaats. Halve Belg William Wagner (Ford Fiesta R5) eindigde zevende bij zijn R5-debuut. Filip Pyck (Mitsubishi Lancer Evo X) moest opgeven.

Bij de historics eindigde Piet Declercq (Ford Escort) tweede, voor Bart Vanhaverbeke (Mercedes 500L). Laurent Bayard was ongenaakbaar in zijn Porsche 911.



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op woensdag 22 maart 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons