van der Horst

Competitiedebuut Porsche 991 GT3 R in VLN 9 – Motor nog niet op punt

Porsche 991 GT3 R
Porsche 991 GT3 R
De langverwachte Porsche 991 GT3 R zal op 17 oktober eindelijk haar competitiedebuut maken, en net als Mercedes en Audi koos men in Weissach voor de Nürburgring Nordschleife. De wagen dook vorige vrijdag al eens op in de Eifel tijdens de vrije trainingen en keert over tien dagen terug voor de voorlaatste VLN-wedstrijd van het seizoen. Opmerkelijk is echter dat Porsche met een nog niet afgewerkt product aan de start komt, wat op zich al niet de beste reclame is nu alle teams hun opties voor 2016 overlopen. Nochtans zouden de eerste leveringen in december al moeten plaatsvinden.
Porsche 991 GT3 R
Porsche 991 GT3 R
Het nieuwe 991 GT3 R chassis zal wel degelijke de grid opfleuren, maar over de achteras zal nog steeds het vertrouwde motorblok hangen. De nieuwe 4.0 liter flat-six met directe injectie wordt momenteel nog tot het uiterste gedreven op de testbank in Weissach en in warmere temperaturen aan de tand gevoeld in de States. In de ‘frisse’ Eifel zal men zich dan ook focussen op de ophanging/wegligging en de aerodynamica. 



Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 7 oktober 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons