van der Horst

Condroz: Hete titelstrijd achter leider Stéphane Lefebvre

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Met nog vier proeven te gaan lijkt Stéphane Lefebvre zichzelf te gaan opvolgen als winnaar van de Rally van de Condroz, de afsluiter van het Belgische rallykampioenschap. Ondertussen ligt de strijd om de titel helemaal open door nieuw tijdsverlies voor Kris Princen.
  • 24 Hours of Zolder
Door de titelstrijd blijft het ook voor Stéphane Lefebvre (Ford) ontzettend hard trappen geblazen. Adrian Fernémont (Skoda) en Sébastien Bédoret (Skoda) vechten op het scherp van de snee om de volle pot binnen te halen, waardoor ze ook nog Lefebvre onder druk zetten. De Fransman weerstaat volleerd en heeft aan één besttijd genoeg om zijn voorsprong te bestendigen. Hij heeft nu 16.2 seconden voorsprong op Bédoret en en 21.4 op  Fernémont.

De broers de Mévius wisselen van plaats. Guillaume (Citroën) is nu vierde op 48.1 seconden, maar geeft amper tijd toe op de koplopers. Ghislain (Skoda) is vijfde op een viertal tellen van zijn jongere broer.

Op bijna twee minuten vechten Cédric De Cecco (Skoda) en Vincent Verschueren (VW) een prestigeduel uit.
En Kris Princen (Skoda). Die is pas negende na een lekke band. De Limburger heeft het niet meer in eigen handen in de strijd om de titel. Hij moet nog een pak vooruit in de stand wil hij straks nog de oppergaai afschieten.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons