van der Horst

Condroz: Lefebvre als leider naar dag twee

Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre leidt na de openingsdag in de Rally van de Condroz, de traditionele afsluiter van het Belgische rallykampioenschap. Sébastien Bédoret en Adrian Fernémont mogen mee op het virtuele podium.
Zonder echt te domineren heeft Stéphane Lefebvre (Ford) op zaterdag een mooie voorsprong uitgebouwd van 15.9 seconden. De Fransman lijkt alles perfect onder controle te hebben en laat de anderen hun onderlinge duels uitstrijden, zoals die tussen Sébastien Bédoret (Skoda), tweede in de stand, en Adrian Fernémont (Skoda). Beide heren hebben nog een waterkansje op de titel en geven elkaar geen duimbreed toe. Fernémont verloor wel wat tijd in de vooravond maar knokte zich in het donker terug tot bij Bédoret. Het verschil bedraagt amper 2.9 seconden tussen hen.

Op vier en vijf de gebroeders de Mévius. Ghislain (Skoda) rijdt een eerder onopgemerkte wedstrijd maar staat wel knap vierde op een halve minuut van de Franse leider. Guillaume (Citroën) volgt op 41.6 seconden. De RACB-rijder had een pak dichter kunnen staan maar kreeg af te rekenen met een lekke band en hij verloor veel tijd in de regen, terwijl zijn belangrijkste tegenstanders nog konden genieten van een droog wegdek. Kris Princen (Skoda) volgt als zesde op driekwartminuut. De Limburger verloor rond de middag wel veertig seconden en had dus kunnen strijden om het podium. Nu moet hij strijden om zijn titel te redden.

Vincent Verschueren (VW) strijdt in de achterhoede meer tegen zichzelf dan tegen anderen. Cédric De Cecco (Skoda) vervolledigt de top acht.

Bij de GT's leidt Pascal Gaban nog altijd. In R2 is Gilles Pyck nog altijd de snelste.

Foto: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons