van der Horst

Condroz: Princen stapt gedesillusioneerd uit titelstrijd

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Opgave Kris Princen met het einde in zicht. De Limburger sukkelde van de ene lekke band naar de andere en gooit de handdoek in de ring. Het wordt afwachten wat Sébastien Bédoret en Adrian Fernémont er nog van maken. Op dit moment is Fernémont kampioen.
  • Prospeed Competition
Nog twee proeven zijn er in de afsluiter van het BRC te gaan, maar die zullen doorgaan zonder Kris Princen (Skoda). De Limburger verloor eerder al veel tijd door een lekke band op zaterdag en daar kwamen nog een resem platte tubes bij op zondag. Zes in totaal, duidt Princen die geen reden meer ziet om verder te gaan. Hij was teruggeslagen naar een stekje rond de tiende plaats en met zowel Sébastien Bédoret (Skoda) als Adrian Fernémont (Skoda) voorin de koers maakte hij nog weinig aanspraak om zijn titel te verlengen.

Naar wie gaat die dan wel? Dat blijft een open vraag. Adrian Fernémont is met nog twee proeven te gaan virtueel kampioen. Hij zou met de huidige uitslag zijn totaal op 94 brengen terwijl Bédoret op 92 zou uitkomen, want hij moet het resultaat van een derde stek schrappen omdat hij al zes resultaten inbracht. En toch mag er niet veel gebeuren. Als Fernémont nog een stek verliest, ligt de titel voor het grijpen voor de pupil van Loix. Anderzijds, als Bédoret nog in de fout gaat is Fernémont zo goed als zeker kampioen. En als beide de finish niet halen, mag Princen te voet om zijn krans.

Foto: Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 3 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons