van der Horst

Condroz: Stéphane Lefebvre neemt afstand

Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre
Na negen proeven in de Rally van de Condroz, de afsluiter van het BRC, staat Stéphane Lefebvre aan de leiding. Hij heeft een kleine voorgift op een sterke Sébastien Bédoret (Skoda).
Na drie proeven waren nog geen grote gaten geslagen. Stéphane Lefebvre (Ford) liet de eerste proef nog aan Guillaume de Mévius (Citroën) maar zette zich daarna meteen op kop van de wedstrijd. De verschillen bleven wel lang gering. De Fransman had na drie proeven amper 2.6 seconden voorsprong op de Mévius en 4.7 seconden op Adrian Fernémont.

Tegen dan waren we al Cédric Cherain (VW) kwijt die in een gracht sukkelde. De volgende die moest afhaken was Kris Princen die 40 seconden verloor op Marchin. Ook Guillaume de Mévius  moest afhaken door een mindere startpositie waardoor hij langer in de regen moest rijden. Hij reed ook nog eens lek. En ook Adrian Fernémont (Skoda) moest Lefebvre laten gaan toen hij even rond ging.

De enige die nu nog ietwat bij Lefebvre blijft is Bédoret. Hij volgt op twaalf seconden. Adrian Fernémont is nog altijd derde maar volgt op 25 seconden en maakt het zich een pak moeilijker in de strijd om de titel. Hij heeft ook Ghislain de Mévius in zijn nek zitten. Guillaume de Mévius volgt als vijfde. Pierre-Louis Loubet is mooi zesde en zit in een duel verwikkeld met Kris Princen.

Bij de GT’s staat Pascal Gaban op kop. In R2 moet Timo Van der Marel voorlopig zijn meerdere erkennen in Gilles Pyck die op koers ligt voor een vice-titel.

Foto: Sandro Delaere
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 2 november 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons