van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Kris Princen

Kris Princen
Kris Princen
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Hoe beleeft Kris Princen deze uitzonderlijke tijden? De Limburger vertelt zijn verhaal in onze corona-kronieken.
  • LTF

Hoe beïnvloedt de coronacrisis uw activiteiten?

Op sportief vlak ligt alles op dit ogenblik stil. De raceoverall komt tot mijn spijt niet uit de kast. Op professioneel vlak daarentegen is het voor ons zeer druk. Ik heb een koerierbedrijf en het is echt alle hens aan dek om het werk gedaan te krijgen. Wij zijn ook de hele lockdownperiode blijven doorwerken en mogen wat dat betreft zeker niet klagen.

Wat zijn de gevolgen van de huidige crisis voor de budgettaire situatie dit seizoen en verwacht je ook naweeën voor de seizoenen erna?

Kris Princen - Citroën C3 R5
Kris Princen - Citroën C3 R5
Wij worden gesteund door solide, sterke bedrijven die allemaal wel tegen een stootje kunnen. Ik hoop dat deze crisis hen niet te veel benadeelt, zodat ze nadien nog altijd een budget kunnen vrijmaken voor ons. Ik vrees echter algemeen gezien voor grote problemen bij veel bedrijven en dan is sponsoring uiteraard de eerste onderdeel waarop bespaard zal worden. Maar in de huidige situatie vind ik het veel belangrijker dat alle bedrijven kunnen overleven en dat er niet te veel ontslagen vallen. Een eventueel sportbudget is uiteindelijk veel minder belangrijk…

Hoe ziet een typische dag eruit sinds de start van de quarantaine?

Gezien de drukte op de zaak: werken, werken en werken. Veel ontspanning is er voorlopig niet bij, tenzij af en toe een goede wandeling met mijn hond of een toertje met de mountainbike.

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Sim racen boomt, onder andere het BK rally springt op de kar, ben jij ook actief?

Er is inderdaad veel te doen om het hele simulatorgebeuren. Maar eerlijk, ik ben er niet helemaal van overtuigd. Het gaat tenslotte maar om iets virtueels. Wel positief is dat veel mensen hun gedachten ermee kunnen verzetten in deze lockdown-periode.

Is er in jouw ogen ook iets positief aan deze periode? Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Veel positieve dingen zijn er niet in deze situatie. Als je het aantal dodelijke slachtoffers ziet, hoop ik dat er snel een vaccin komt zodat het leven weer min of meer zijn normale gang kan gaan. Wat mij wel gelukkig maakt op dit moment, is het feit dat nog niemand in mijn familie of directe vriendenkring is overleden aan het virus. Hopelijk blijft dat zo, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste.

Foto's: RIP, DG Competition & Sandro DelaereDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Belgian Rally Championship op woensdag 6 mei 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons