van der Horst

Corona-kronieken: Vijf vragen voor Martin Businaro

Martin Businaro
Martin Businaro
Alle actoren uit de autosport worden getroffen door de coronacrisis, of het nu om rijders, teams, organisatoren of circuits gaat. Autosport.be polste bij enkele bekende en minder bekende gezichten in onze sport naar hun visie op de actuele situatie, hoe ze omgaan met de gevolgen ervan en wat hun blik is op de toekomst. Martin Businaro heeft een uniek profiel, want naast journalist betwist hij met succes kampioenschappen als de BGDC of de VW Fun Cup.
  • Dreamdrive

Wat is je visie over het hernemen van de autosport, eens de crisis onder controle is?

Dat is de vraag van één miljoen! Het staat vast dat er na de crisis opnieuw wedstrijden zullen georganiseerd worden, maar met hoeveel wagens? Dat weet ik niet. Iedereen is aan het einde van zijn Latijn door deze pandemie en het zou nutteloos zijn om een geloofwaardige inschatting te proberen maken. Sponsors zullen een pauze nemen in 2020, maar andere zullen dan weer aan 'brand activitation' willen doen om hun producten na de crisis in de kijker te zetten. Ik zie het glas liever halfvol...

Martin Businaro - DRM Motorsport
Martin Businaro - DRM Motorsport
Zijn er positieve elementen aan de huidige situatie?

Covid-19 heeft ons eraan herinnerd dat we weinig kunnen inbrengen tegen de kracht van de natuur. Wanneer de eerste races en de eerste rally's worden betwist, zullen de rijders en de teams oprecht gelukkig zijn om elkaar terug te zien. Ik denk dat er meer dan ooit een besef zal groeien dat we enorm veel gelukkig hebben om de autosport te beoefenen en er, bijvoorbeeld in mijn geval, ook van te leven.

Hoe ziet een typische dag eruit sinds het begin van de quarantaine?

Ik heb het geluk niet economisch werkloos te zijn. Ik blijf dus betaald worden om te werken. Mijn dagen bestaan uit het volgen van de actualiteit en uit dossiers voor de drie media de me in dienst hebben. Daarnaast bereid ik ook de heropening van de Club des V voor, samen met voorzitter Jean-Pol Piron. Ik heb het geluk om op het platteland te wonen en dus wandel ik in de bossen en velden om mijn gedachten te verzetten. Thuis werken maakt al langer deel uit van mijn leven. Buiten het feit dat een circuit of een rally bijwonen er niet meer inzit, is er dus weinig veranderd.

Hoe zien jouw plannen er momenteel uit in het geval dat de autosport in de herfst herneemt?

Martin Businaro - Honda BGDC
Martin Businaro - Honda BGDC
Op journalistiek vlak, kunt u er zeker van zijn dat ik zo snel mogelijk weer op een circuit zal staan. Op sportief gebied betwist ik de VW Fun Cup powered by Hankook 2020 voor DRM Motorsport. Ik wou absoluut een volledig seizoen racen met een erg professioneel team na de ellende vorig jaar in de BGDC. Met DRM kan ik op beide oren slapen. Het startnummer van mijn auto en mijn teamgenoten worden binnenkort bekendgemaakt.

Wat maakt je deze dagen gelukkig?

Mijn recept voor geluk ​is om me in deze moeilijke tijden niet te veel zorgen te maken. Ik probeer te vermijden dat ik overspoeld wordt met negatief nieuws, door enkel de nodige informatie op te nemen en vooral van dag tot dag te leven, met respect voor de gezondheidsmaatregelen. Mijn familie staat in de frontlinie in de strijd tegen Covid-19 door een zogenaamd 'cruciaal' beroep uit te oefenen. Voorzichtigheid is dus gevraagd, maar dat belemmert ons niet om van het leven te blijven genieten.

Foto's: Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 5 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons