van der Horst

Corsica: Voorbeschouwing van Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius - Citroen C3 R5
Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe zijn sinds afgelopen zondag in Corsica aan de slag. De vertegenwoordigers van het RACB National Team werken er met hun zwart-geel-rode Citroën C3 R5 de tweede wedstrijd van hun mondiale programma af. Onze landgenoten zijn van plan deze WRC-manche relatief rustig te beginnen, om nadien progressief het ritme te verhogen.
De Tour de Corse is een monument dat bescheiden en grondig moet worden voorbereid. Dat is ook de manier waarop Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe de tweede wedstrijd van hun WRC2-programma willen aanpakken.

“Sinds vorige zondag zijn we ondergedompeld in de wat bijzondere sfeer van deze legendarische wedstrijd”, stelt de jonge Belg. "Omdat er drie weken voor de start geen privé-tests in het organiserende land zijn toegestaan, richtte de FIA voor de WRC2-teams een algemene testsessie in. Die werd afgelopen zondag afgewerkt. Tijdens de vijftigtal kilometer die we aan het stuur van de Citroën C3 R5 hebben afgewerkt konden we de basis-set-up vastleggen.”

Van maandag tot woensdag werkte het duo dan de verkenningen van het parcours af.

“Een schitterende tracé, met een grote waaier aan verschillende wegen. Er zitten een paar brede stukken ik, maar ook smalle en hobbelige stroken. Dit jaar staat er op zaterdag een monsterproef van 47 km. op het programma, een chronorit waar zeker de banden en remmen in de gaten moeten worden gehouden. Extra moeilijkheid is dat het reglement in onze categorie geen ouvreurs toelaat. Sommige bochten zullen bedekt zijn met gravel, we zullen dus heel erg moeten opletten."

Reden te meer om deze Tour de Corse voorzichtig te beginnen.

“Dit wordt een lang en heel selectieve rally”, voorspelt Guillaume de Mévius. “Het is absoluut noodzakelijk om rustig te starten, zonder dat we in onze categorie echter veel tijd verliezen. In de loop van de rally kunnen we dan gestaag het ritme verhogen."

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op donderdag 28 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Frankrijk.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons