van der Horst

Corsica: Kubica geeft opnieuw op terwijl hij aan de leiding lag - Kopecky leider na dag 1

Robert Kubica - Citroën DS3 RRC
Robert Kubica - Citroën DS3 RRC
Met vier verschillende leiders in zes stages kent de Tour de Corse tot nu toe een spannend verloop. Op het einde van dag 1 ligt Jan Kopecky aan de leiding voor Bryan Bouffier. Robert Kubica had nog maar net de leiding overgenomen van Breen wanneer hij na vijf stages moest opgeven met mechanische problemen.
Robert Kubica had net de leiding overgenomen van een dominante Craig Breen, die van de baan ging,  wanneer de Pool op het einde van stage 5 zes minuten verloor toen de motor afsloeg. Kubica bereikte nog de meet maar gaf daarna op door problemen met de brandstof toevoer. Kubica had de stage aangevat met zeven seconden voorsprong op Bouffier en Kopecky. Bouffier nam de leiding over met een 3.8 seconde voorsprong op Kopecky.

Voor de volgende stage koos leider Bouffier zachte banden en dat bleek de verkeerde keuze te zijn. Op een snel opdrogende baan sleten de banden snel en de Fransman moest 7.4 seconden toegeven op Kopecky die daarmee de leiding van de rally overnam. Ook Breen was nog sneller dan Bouffier maar telt nog 39.8 seconden achterstand op de leidende Skoda. Bouffier blijft tweede met 36 seconden voorsprong op de Ier. Stéphane Sarrazin volgt op de vierde plaats met zijn Mini.

Foto: FIA ERCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA European Rally Championship op vrijdag 17 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons