van der Horst

Corsica: Ogier neemt shakedown voor zijn rekening

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Wereldkampioen Sebastien Ogier (Volkswagen Polo WRC) gaat na winst in Duitsland door op zijn elan en klokt meteen de besttijd op de shakedown van de Rally van Corsica. Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo WRC) volgt als tweede, Kris Meeke (DS3 WRC) zet een derde tijd neer.
  • Skylimit Events
De Franse wereldkampioen opende meteen met een straffe tijd van 3:52.6. Enkel teamgenoot Jari-Matti Latvala wist daar nog onder te gaan in de loop van de voormiddag en klokte 3:52.5. Ogier kon echter nog een tikkeltje sneller en besloot met een tijd van 3:51.7.

Kris Meeke klokte een knappe derde tijd, net voor de Hyundai's van Thierry Neuville en Dani Sordo. Craig Breen bevestigt zijn knappe prestatie van Finland met een zesde tijd.

De rally start vrijdag. Er moeten tien marathonproeven worden afgewerkt. Zondagmiddag is de winnaar van de Tour de Corse gekend.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 29 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons