van der Horst

Craig Breen sant in eigen land

Craig Breen
Craig Breen
De Ier Craig Breen schreef zaterdag de Circuit of Ireland op zijn naam met zijn DS3 R5. Dat is tweede manche van het Europees rallykampioenschap. De Pool Kajetan Kajetanowicz (Fiesta R5) en de Brit Alastair Fisher (Fiesta R5) werden respectievelijk tweede en derde.
Topfavoriet Elfyn Evans schoot het best uit de startblokken en leek al vlug de wedstrijd te kunnen controleren maar de Brit moest nog op de openingsdag zijn Fiesta R5 op kant zetten met mechanische problemen. 

Craig Breen nam over en zou de leiding niet meer uit handen geven. De Ier kende wel nog een bang momentje toen hij steen raakte en lek reed. Kajetanowicz kwam op die manier nog sterk opzetten maar strandde op ruim 10 seconden. Fisher moest al bijna een minuut toegeven op de winnaar.

Bij de Juniors was het bloedstollend tot op het einde. De Pool Lukasz Pieniazek haalde het in zijn Opel Adam voor zijn Britse merkgenoot Chris Ingram. De Duitser Marijan Griebel zorgde voor een volledig Opelpodium.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 9 april 2016.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons