Total 24 Hours of Spavan der Horst

Craig Breen wint eerste rally na WRC-carrière

Craig Breen - Ford Fiesta R5
Craig Breen - Ford Fiesta R5
De Ier Craig Breen heeft de Galway Rally op zijn naam geschreven, dat is de openingsmanche van het Ierse asfaltkampioenschap. Nadat Citroën Racing hem eind vorig jaar bedankte voor bewezen diensten, knoopt de altijd nog maar 29-jarige Breen nu aan met een mooie overwinning.
  • VR Racing
Gemakkelijk ging dat niet. Breen (Ford Fiesta R5) moest op de eerste proef tevreden zijn met de vierde tijd, achter Garry Jennings (Subaru Impreza S12 WRC), Alastair Fisher (Ford Fiesta R5) en Josh Moffet (Ford Fiesta R5).

Breen klom wel snel op en kwam op de derde proef al aan de leiding, al moest hij die wel nog eens afgeven aan Jennings kort over halfweg. Na de middag nam de Ier terug over en liet de zege niet meer los. De Ier, bijgestaan door Paul Nagle, kende enkele moeilijke jaren in de schoot van Citroën Racing, maar kan die periode nu afsluiten met een mooie overwinning. Hoe de toekomst er uit ziet voor Breen is nog onduidelijk.

Breen hield uiteindelijk 14.4 seconden over op Fisher en 48 tellen op Moffet. Jon Armstrong (Ford Fiesta R5) was een knappe vierde. De jonge Brit werd gesponsord door de racegame Dirt Rally 2.0 van Codemasters. Hij werkte ook mee aan het videospel.

Foto: Craig BreenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 10 februari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons