van der Horst

Craig Breen wint Rally van Letland

Craig Breen - Peugeot 208 T16
Craig Breen - Peugeot 208 T16
Craig Breen heeft de tweede manche van het ERC 2015 achter zijn naam geschreven. De Ierse Peugeot-rijder heeft meer dan waarschijnlijk reeds moeilijkere races gekend in zijn loopbaan. Mede door het wegvallen van favorieten, de Pool Kajetanowicz en de Rus Lukyanuk, kon Breen de leiding pakken en gaf die niet meer uit handen.
De Rus Lukyanuk was de eerste leider in de rally, maar op de tweede KP ging hij met zijn Ford Fiësta R5 uitgebreid in de kreukels. Nadien legde Breen de lat hoog en won vier KP’s op rij. De Pool Kajetanowicz, winnaar van de openingsmanche in Tsjechië, kon het dichtst volgen, maar ook hij belandde naast de baan en meteen was de tegenstand weg voor de Ier Breen die de eerste dag afsloot met 1min21sec op de Mitsulbishi Lancer Evo X van thuisrijder Plangi.

Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Kajetan Kajetanowicz - Ford Fiesta R5
Tijdens de tweede wedstrijddag keerden Lukyanuk en Kajetanowicz terug via Rally 2 en ze verdeelden de winst in de overige zes proeven. Breen verloor een halve minuut in de eerste KP van de slotdag, maar had aan de meet nog ruim 1min40sec. over op Plangi die tweede werd voor Butvilas in een Subaru Impreza STI op bijna zes minuten van de winnaar.

De Fransman Consani, tweede in de tussenstand na Tsjechië, werd vijfde en was daar, gezien zijn beperkte ervaring op sneeuw en ijs en met een oudere Peugeot 207 S2000, best tevreden mee.

De ERC-rijders hebben nu opnieuw een maand rust voor ze aan de slag gaan in Ierland of de thuisbasis van Craig Breen. Daarna gaat het richting Azoren voor ze afzakken naar de Westhoek in Ieper.

Foto's: ERC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 8 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Letland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons