van der Horst

Dakar: Peugeot presenteert 2008 DKR (+ Foto's & Video)

Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
We schreven reeds eerder dat Peugeot volop bezig was met de terugkeer naar de Dakar, een wedstrijd die de leeuw reeds reeds viermaal op rij won (’87, ’88, ‘89’ en ’90), toen met de 205 en 405 en op Afrikaanse bodem. Ook nu wil Peugeot alles in het werk stellen om ook te schitteren in Zuid-Amerika en om die ambitie kracht bij te zetten, presenteerde de Leeuw uit Sochaux vandaag de eerste foto's van de Peugeot 2008 DKR.
Nadat Sébastien Loeb reeds eerder Peugeot liet zegevieren tijdens de Pikes Peak met de 208 T16, wil het Franse merk na Noord-Amerika nu ook in Zuid-Amerika zijn merknaam meer bekendheid geven.

Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
De Peugeot voor de Dakar 2015 oogt zeer indrukwekkend en is een achterwielaangedreven Buggy. Een gedurfde keuze, gezien de wedstrijd geen achterwiel aangedreven winnaar kent de laatste jaren, maar bij Peugeot maakt men zich sterk dat deze beslissing viel na een grondige analyse. Zo zou de buggy grotere wielen (maar liefst 34 inch of 94 cm) kunnen aangemeten krijgen en geniet ook de ophanging van een grotere vrijheid, zaken die voordelen (moeten) bieden in de duinen.

Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
De op de Peugeot 2008-geïnspireerde buggy oogt nu nog mooi grijs, maar we denken dat met de ondersteuning van Total en Red Bull de tweedeurs 2008 DKR op termijn een frisser kleedje zal aangemeten krijgen, gelijkaardig wat gebeurde met de Pikes Peak 208 T16. Verdere technische details, zoals bijvoorbeeld de motorisatie, werden nog niet gecommuniceerd, al gaf het design team van de wagen aan dat er wel wat gesleuteld werd aan de positionering van verschillende onderdelen.

Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
De deelname van veelwinnaar Sainz en ook Desprez lijkt verzekerd, maar wie een mogelijke derde wagen zal besturen is nog niet gekend. We gokken op Peterhansel die op dit moment nog onder contract ligt bij MINI. De naam van Sébastien Loeb kwam ook reeds bovendrijven, maar die heeft het momenteel te druk met onder meer de kleuren van zustermerk Citroën te verdedigen in het WTCC.
Foto's: Peugeot SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 15 april 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons