van der Horst

Etappe 4: De Rooy slaat terug - Coma rukt op

Van Vliet - MAN
Van Vliet - MAN
Nadat Gerard De Rooy eergisteren de leiding kreeg toebedeeld nadat hij de gecrashte Mardeev ter hulp schoot, mocht hij gisteren als eerste van start, maar moest nipt de duimen leggen tegen de Kamaz van de Rus Karginov. Vandaag kon de Nederlandse Iveco rijder opnieuw als eerste van start en won zijn eerste echte etappe, voor Karginov. De andere Kamaz van de Rus Nikolaev werd derde. Opnieuw een knappe wedstrijd ook van de andere Nederlanders Hans Stacey en Marcel Van Vliet die respectievelijk vijfde en zesde finishten.
De Tatra van de Tsjech Loprais en Serge Bruynkens verloor opnieuw kostbare tijd en kwam als negende over de finish. Pechvogel van de week Peter Versluis reed samen met Jurgen Damen zijn beste resultaat met een elfde chrono.

De Rooy, bijgestaan door Colsoul, staat riant aan de leiding met een voorsprong van 30 minuten op de VEKA MAN van zijn landgenoot Marcel van Vliet en telt respectievelijk 42 en 53 minuten voorsprong op de beide Kamaz’ van de Russen Karginov en Nikolaev. En met de tweede Nederlandse Iveco van Stacey staan er drie Nederlandse team binnen de top 5.

Met 210 km aan verbindingsetappes en 352 km tegen de chrono moesten de motoren dus 562 km overbruggen wat een pak minder was dan de 867 km die de wagens en de trucks voor wielen kregen geschoven.

Pedrero Garcia
Pedrero Garcia
De Spanjaard Pedrero Garcia was vandaag voor de eerste maal in zijn carriere met zijn Sherco de snelste bij de motoren en pakte een nipte zege voor de Chileense KTM rijder Lopez Contardo die 29 seconden later afklokte. Coma stond op de laagste podiumtrede en moest 3min10sec inleveren. Despres was vandaag de grote verliezer met een verlies van 42 minuten. De Spaanse leider Barredo verloor door een navigatiefout ook 14 minuten tegenover de winnaar, maar blijft de meute leiden met een voorsprong van 3min10sec op de Spanjaard Coma en 5min12sec op Lopez Contardo. Het Franse kwartet Duclos, Pain, Despres en Casteu hebben reeds respectievelijk 35, 29, 41 en 42 minuten achterstand.

Foto's: FERM WRT / Flamand - Dakar.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op woensdag 8 januari 2014.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons