van der Horst

Dakar: Tom Colsoul en Bernhard Ten Brinke verliezen tijd na koprol

Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul - Toyota Gazoo
Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul - Toyota Gazoo
Slecht nieuws voor Tom Colsoul en zijn teamgenoot Bernhard Ten Brinke. De Nederlander ging in het slot van de vierde proef over de kop en moet wachten op assistentie. Het Belgisch-Nederlandse duo tuimelt daardoor uit de top tien.
Het duo begon wat aarzelend aan hun Dakar maar kwamen maandag toch de top tien binnen. Dinsdag waren ze op weg naar een sterk dagresultaat. Aan de laatste post kwamen ze als vierde door op amper vijf minuten van de leider. Een dagpodium zat er dus zeker in. 

Echter, 10 kilometer na de laatste post, op een veertigtal kilometer van de finish, ging de Overdrive Toyota over de kop en konden ze niet verder. Het duo wachtte op assistentie van de vrachtwagen, maar werd uiteindelijk geholpen door een deelnemer. Ten Brinke en Colsoul kwamen er ongedeerd van af, maar zien een dichte ereplaats wel verloren gaan in de 43ste Dakar.

Foto: ASO - DPPIDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op dinsdag 5 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons