van der Horst

De BMW M8 is bijna productieklaar! (+ Foto's)

BMW 8 Series Coupe
BMW 8 Series Coupe
BMW legt momenteel de laatste hand aan de BMW 8-reeks Coupé, de Panamera-concurrent die eind dit jaar in de showrooms moet verschijnen. Het Duitse merk voerde recent testritten uit in Wales met het oog op het finetunen van de motor- en ophangingskarakteristieken. Strijdros met dienst was de BMW M850i xDrive Coupe, zoals de naam laat vermoeden een vierwielaangedreven Bimmer voorzien van een V8 - geleend van de M5 - die meer dan 500 paarden ment. Bij de testen legt BMW onder meer de aandacht op de camber-afstelling, want de bolide zal geleverd worden met een andere maat banden voor- en achteraan. Dat moet zorgen voor hoge bochtensnelheden, zelfs zonder de hulp van elektronica.
BMW 8 Concept
BMW 8 Concept
Verder komt de bolide, die wat modernere lijnen belooft, met een brede waaier aan elektronische hulpsystemen en een Steptronic achtbak, allemaal op de proef gesteld op verschillende testlocaties zowel op circuit (Aprilia, Nürburgring Nordschleife) als in het hoge noorden (zoals het Zweedse Arjeplog) en het doorgaans zonnige zuiden (Miramas, Frankrijk). De BMW 8-reeks Coupé, die de 6-serie aflost, zal beschikbaar zijn in de loop van dit jaar en wordt de eerste 8-serie waarvan een M-variant zal worden geproduceerd.

BMW M8 GTE
BMW M8 GTE
De GTE-raceversie van de wagen werd eerder dit jaar al voorgesteld nog voor dat de productieversie beschikbaar was dus. De wagen kwam reeds aan de start van de 24 Hours of Daytona (en andere races van het Amerikaanse Sportscar-kampioenschap) en maakt volgende week zijn racedebuut op Europese bodem in het kader van de FIA World Endurance Championship race op Spa. De BMW M8 GTE zal in tweevoud aan de start verschijnen van de Spa 6 Hours, waarbij één wagen is voorbehouden voor Nicky Catsburg, Martin Tomczyk en Philipp Eng, terwijl het zusterexemplaar wordt toevertrouwd aan Augusto Farfus, Antonio Felix da Costa en Alexander Sims. Maxime Martin, die zijn eerste WEC-race buiten Le Mans zal afwerken, is vanzelfsprekend niet meer van de partij bij BMW gezien hij tijdens de winterperiode verkaste naar Aston Martin.
 

Lees ook: BMW werkt aan M8 GTE, ambieert roll-out volgende maand (+ Foto's)
Lees ook: BMW M8 GTE werkt eerste test af (+ Foto's)
Lees ook: BMW stelt M8 GTE voor in Frankfurt (+ Foto's)
Lees ook: BMW M8 GTE werkt 24u-test af op Paul Ricard
Lees ook: BMW gunt blik in de windtunnel bij ontwikkeling BMW M8 GTE

Foto's: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 26 april 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons