van der Horst

De Keersmaecker aan de start in Portugal met nagelnieuwe Peugeot 208s

Michaël de Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël de Keersmaecker - Peugeot 208
Het leed van de armblessure, opgelopen in de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap rallycross in Maasmechelen, is achter de rug en JDK rijder Michaël De Keersmaecker komt met de nieuwe Peugeot 208s van Albatec Racing aan de start in het Portugese Montalegre. De eerste manche van het nieuwbakken FIA ERC moest de man uit Londerzeel aan zich laten voorbij gaan door de blessure. Met reeds een wedstrijd gemist vertrekt hij dus met een handicap en zal tijdens het komend seizoen alle zeilen moeten bijtrekken om de aansluiting te vinden.
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Komende donderdag, op twee dagen voor de wedstrijd, zal Michaël de Keersmaecker voor het eerst zijn bips kunnen schuiven in het kuipje van de 600 pk sterke Peugeot.
Deze eerste test zal doorgaan in Frankrijk, waarna het gezelschap zijn weg verder zet richting Portugal.

Ook voor Albatec Racing, onder leiding van de Franse rallycrosser Marc Laboulle, wordt het opnieuw een uitdaging na de maidentrip van de Peugeot in Lydden Hill met de Brit Andy Scott.

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
“Ik ken Portugal vrij goed en presteerde er goed in 2007 en 2009. Het is een zeer snelle omloop en zeer technisch met veel tarmac waar ik mijn circuitervaring ten volle kan benutten. De kerbs zijn zeer hoog en het is afwachten of de nieuwe Peugeot deze reeds zal kunnen verteren. We moeten opboksen met nieuw materiaal die we nog moeten leren kennen en begrijpen tegen gevestigde waarden en wagens die reeds minstens een volledig seizoen achter de kiezen hebben. Momenteel zijn er veel vragen waarop ik het antwoord pas donderdagavond zal kunnen geven na de testdag. Maar het team is zeer professioneel en Marc Laboulle kent zijn vak als geen ander. Ik kan amper wachten."

Foto: De Keersmaecker press



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op woensdag 24 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Montalegre.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons