van der Horst

De zes finalisten voor het RACB Rally Stuurwiel zijn gekend

RACB Rally Stuurwiel
RACB Rally Stuurwiel
Voor de eerste keer in de rijke geschiedenis van het RACB National Team wordt een vrouwelijk duo in de rangen van de filière opgenomen, om in 2022 de Clio Trophy Belgium af te werken. Afgelopen weekend werd er op de piste van de RACB Driving Academy een eerste selectie onder de 200 kandidaten doorgevoerd. Na drie intense dagen kon de jury de namen van de zes finalisten onthullen.
  • Powercars
Het succes van dit Rally Stuurwiel voor een vrouwelijke rijder en corijder oversteeg zelfs onze meest optimistische verwachtingen”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RNT. “We hoopten op een vijftigtal kandidaturen. Het werden er meer dan vier keer meer! Dit vrouwelijk enthousiasme voor de rallysport in zwart-geel-rood heeft er ons trouwens toe aangezet om de eerste stap in de selectieprocedure, afgewerkt over drie dagen, wat bij te sturen.”

Op de piste van de RACB Driving Academy in Bernister kregen de jongedames de gelegenheid om hun talent op een door Marc Duez uitgetekend parcours de vrije loop te laten. “Het parcours was 1,6 kilometer lang en bestond uit een aantal lastige situaties waarmee je ook in een echte rally kan worden geconfronteerd”, aldus de coach van het RNT. “Een paar snelle stroken, afgewisseld met wat technische gedeeltes. Iedere jongedame mocht in gezelschap van een corijder een verkenningsronde afwerken, waarna aan het stuur van een standaard Renault Clio een rondje tegen de klok volgde. Die tijden bepaalden de selectie voor de zes finalisten.”

Die zes jongedames worden op 19 en 20 februari opgeroepen voor de finale. Daar gaan ze, onder het waakzaam oog van jurypresident Michèle Mouton, aan de slag aan het stuur van een Renault Clio Rally5. Ze krijgen allemaal een ervaren corijdster naast zich. Het duo dat het Rally Stuurwiel 2022 wint zal dan worden opgenomen in de rangen van het RACB National Team, en een seizoen in de Clio Trophy Belgium 2022 mogen afwerken.

De zes finalisten (in alfabetische volgorde):
  • Lyssia Baudet (19 jaar)
  • Jessica Dederichs (25  jaar)
  • Anne-Leen De Smet (27  jaar)
  • Camille Mazuin (22  jaar)
  • Seline Monnens (23  jaar)
  • ​Emilie Vronen (22  jaar)​
RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 31 januari 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons